312501.jpg
 
Kun tälle sivustolle mietittiin nimeä, harkitsimme tarkkaan. Keskustelimme viikkoja, mietimme kymmeniä sopivia ehdotuksia. Selasimme läpi sitaattisanakirjoja, luimme tuhansia runoja. Maksoimme kymmenen miljoonaa euroa mainostoimistolle sopivan nimen luomisesta. Soitimme parille tutulle kielitieteilijälle.

Tai siis oikeasti emme.

Maria ehdotti tällaista hassua nimeä. Kannatin ehdotusta, kun en kehdannut tunnustaa, etten tiedä mitä koko sana tarkoittaa. Nono, höh, mikä se nyt on muka olevinaan? Ei-ei? Noh-noh? Dadan vastakohta?

Onneksi apuun tuli jokaisen sivistymättömän sanakirja nimeltä Google. Internetissähän tiedetään kaikki. Kirjoitin hakukenttään Nono, ja kas, löysin Nonoja.

Ensiksiksikin sana on ihan oikeaa suomea, jos uskotaan kotimaisten kielten tutkimuskeskusta:"Interjektio eli huudahduspartikkeli on nimitys vakiintuneille kielellisille äännähdyksille kuten huh, hui, yäk, kääk, oho, nono, jotka osoittavat puhujan affektista reaktiota tapahtuneeseen, sanottuun tai omaan tunnetilaan."

Portugaliksi nono on lukusana, se tarkoittaa yhdeksättä.

F-securen mukaan nono on vaarallinen tietokonevirus. Erittäin totta, ja me sen kuin vain leviämme.

Nono näkyy olevan myös espanjankielinen taidesivusto , italialainen säveltäjä , itävaltalainen designsaitti, aika monen teini-ikäisen ranskalaisbloggaajan suosima bloginimi, hollantilainen klovni, amerikkalainen webhotelli, spammilta suojaava ilmaisohjelma , suomalainen jazzmuusikko ja tietysti urheiluseura .

Ehkä eniten pidin tästä hakukoneen löytämästä selityksestä: "NoNo on yksinkertainen, helppo selittää ja toimii hyvin perhepelinä tai seurapelinä." Näinpä. Tervetuloa pelaamaan ja leikkimään kanssamme.Kirjoitti ValpuriKuva Michelini/Stock.xchng