Nono on neljän bloggaajan (Luke, Maria, Tui ja Valpuri) perustama blogi, joka käsittelee kulttuuria ja muita ajatuksia herättäviä asioita. Nono tulee sisältämäään teemakirjoitussarjoja, haastatteluja, kirjaesittelyjä ja elokuvakritiikkiä. Julkaisemme myös novelleja ja runoja, ja kuva- ja valokuvataidetta.

Alkajaisiksi olemme pyytäneet eri kirjoittajia ottamaan osaa ensimmäiseen teemakirjoitussarjaamme, joka käsittelee seitsemää kuolemansyntiä*. Kukin kirjoittaja on valinnut yhden synnin, josta kirjoittaa. Luvassa on pohdintoja inhimillisistä heikkouksista: ylpeydestä, kateudesta, vihasta, laiskuudesta, ahneudesta, kohtuuttomuudesta ja irstaudesta.

Teemasarjan ensimmäinen kirjoitus, joka käsittelee ylpeyttä, julkaistaan maanantaina 9.10. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

Osin Mielikirjapäivän (10.10) innoittamina olemme myös pyytäneet joitakin uutteria lukijoita kirjoittamaan mieliteoksistaan. Julkaisemme heidän kirjoittamiaan mielikirjaesittelyjä ensi viikolla.

Pyydämme myös lukijoita kertomaan omista mielikirjoistaan. Miksi jokin teos miellyttää, lohduttaa, ihastuttaa? Voit "äänestää" jonkun mieleisesi kirjan puolesta jättämällä kommentin tämän postauksen loppuun. Kiitos.


*Kuolemansynneistä on ollut erilaisia listoja ja näkemyksiä kautta vuosisatojen. Listasimme kuolemansynnit Wikipedian mukaan, mutta tuo lista on aivan hiljakkoin poistettu netistä. Kuitenkin esimerkiksi Jaakko Heinmäen teos Seitsemän syntiä listaa synnit suunnilleen samalla tavalla (vaikka eri järjestyksessä) kuin Wikipedia. Heinimäki käsittelee kirjassaan ylpeyttä, ahneutta, kateutta, vihamielisyyttä, hekumallisuutta, mässäilyä ja hengen velttoutta.

 Luke, Maria, Tui ja Valpuri