Elokuussa suomalaisilla on harvinainen tilaisuus tutustua Keski-Aasian kulttuuriin ja kirjallisuuteen. Suomen PENin naiskomitea järjestää Keski-Aasian naiskirjailijakokouksen kulttuurikeskus Caisan auditoriossa (os. Mikonkatu 17 C, toinen kerros) lauantaina ja sunnuntaina 18.-19.8. klo 9-16. Siellä kuullaan keski-aasialaisten ja muunmaalaisten naiskirjailijoiden alustuksia

Lauantaina klo 18 alkaa kirjailija, dokumenttiohjaaja Sabine Forsblomin vetämä keskustelu kirgistanilaisesta dokumenttielokuvasta, johon osallistuvat dokumenttiohjaaja, runoilija Dalmira Tilepbergenova ja dokumenttiohjaaja, elokuvakriitikko Goulbara Tolomushova. Tilaisuudessa näytetään Tilepbergenovan dokumentteja. Hänestä kerrottiin myös uusimmassa Voimassa, juttu löytyy tästä.

Sunnuntaina 19. elokuuta klo 18 on kirjallinen ilta, jossa kokouksen osanottajat lukevat tekstejään.

Kokoukseen on ilmoittauduttava mahdollisimman pian, viimeistään 10.8. mennessä kokouksen koordinaattorille Rita Dahlille os. [email protected] . Osallistujat maksavat itse lounaansa ja kahvinsa, muuten kokoukseen osallistuminen on ilmaista.

Kokouksen osallistujien esittelyt löytyvät tästä. Kokoukseen liittyy kirja naiskirjailijoista ja sensuurista, sen nimi on Kyltymätön uuni. Se on koottu kokouksen osallistujien teksteistä, kirja ilmestyy elokuun alkupuolella LIKIEN kustantamana.

Kokouksen tarkka ohjelma löytyy PENin nettisivulta .

 

Kristiina Koivunen