Nono on neljän bloggaajan (Luke, Maria, Tui, Valpuri) ideoima blogi tai blogzine (blogin ja lehden risteytys), jossa käsitellään kulttuuria ja ajatuksia. Nono julkaisee haastatteluja, arvosteluja, kirjoituksia, teemakirjoitussarjoja, novelleja, runoja ja muuta taidetta mahdollisuuksien mukaan. Blogissa julkaistut ajatukset ja ideat ovat kunkin kirjoittajan omia. Nonon tarkoitus on tuoda esiin erilaisia mielipiteitä ja edistää keskustelua. Nonon toimituksella ei ole mitään yhtenäistä aatteellista, uskonnollista tai poliittista linjaa. Toimituksen tavoittaa osoitteesta [email protected]

Luke

Aloitin oman blogin tammikuussa 2006. Olen pitänyt päiväkirjoja milloin missäkin muodossa (lähinnä kumminkin kirjoittanut niitä kynällä paperille), ja netissä päätin aloittaa lukupäiväkirjaa. No, ei Lukemukset ihan täysin ole kirjoihin keskittynyt. Kas, olen kiinnostunut musiikista ja valokuvauksesta ja elokuvista ja teatterista ja... Nonosta, millaiseksi se sitten muotoutuukin.
 

Maria

Perustin ensimmäisen blogini syksyllä 2005. Päivittäisblogini on Marian studio. Olen kiinnostunut vähän kaikesta: kirjoitan, luen, piirrän, valokuvaan, bloggaan ahkerasti. Mielelläni kutsuisin itseäni blogistiksi, mutta bloggaajakin käy ihan hyvin. Blogi ilmaisumuotona miellytti heti aloitettuani. Olen aina ollut huono kirjoittamaan päiväkirjaa, mutta blogin toimittaminen on jaksanut kiinnostaa. Keväällä 2005 ideoin Tuin kanssa Runotorstain ja samaan syssyyn perustin Valokuvatorstain. Kutsumme näitä inspisblogeiksi, koska niiden tarkoitus on innostaa ihmisiä kirjoittamaan runoja ja valokuvaamaan. Sittemmin Runotorstaihin on liittynyt Luke. Valpuri, Tuitu ja Maijamuru ovat toimineet moderoijina Valokuvatorstaissa. Suhteeni Nonoon - jonka Luke, Tui, Valpuri ja minä ideoimme yhdessä - on melko intensiivinen. Pidän ideoinnista ja Nono viehättää erityisesti idean tasolla: kulttuuria laajasti tutkaileva monen kirjoittajan blogi, jossa on (toivoakseni) perinteisen bloggaamisen lisäksi aivan uudenlaista meininkiä. Mielenkiintoista...
 

Tui

Aloitin Tuumailua-blogini tammikuun alussa 2006. Olen kiinnostunut kirjallisuudesta, musiikista, elokuvista ja arjesta, joista pääasiassa kirjoitankin. Runotorstain perustaminen yhdessä Marian kanssa sekä Nonon ideointiryhmässä toimiminen ovat laajentaneet näkökulmaani blogeihin. Runotorstaissa ja sen sisarlogissa Valokuvatorstaissa toteutuva yhteisöllisyys on kiinnostava verkkomaailman ilmiö, jonka kaltaisen toivon toteutuvan Nonossakin.
 

Valpuri

Puhun liikaa. Kirjoitan koko ajan, työkseni, huvikseni; joskus siitä, etten kirjoita tarpeeksi. Olen ahne ihmisille. Innostun liian helposti, kohkaan ja kohellan. Blogeissa kiinnostaa tietty sattumanvaraisuus ja arvaamattomuus, se että voi syntyä jotain uutta ja ihmeellistä melkein vahingossa, yhdessä. Vuoden vanha virtuaalipersoonani Valpuri asuu vinttikamarissaan.